Sok z aronii

Najcenniejszą wartością aronii jest wysoki poziom bioflawonoidów (prowitamina PP), które mogą skutecznie chronić komórki przed uszkodzeniami wywoływanymi przez wolne rodniki i wpływać na zmniejszenie zachorowalności. Owoce mają także w składzie wiele ważnych witamin: A, C, E, P i biopierwiastków, a także błonnik i pektyny . Dzięki temu też właśnie wspomaga przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami.

Dowiedź się więcej o soku z aronii.

Sok z żurawiny wielkoowocowej

Owoce żurawiny wielkoowocowej posiadają szereg aktywnych składników m.in. kwas cytrynowy, kwas chinowy, kwas jabłkowy, fruktoza, witaminy: C, A, B1 i B2, flawonoidy, antocyjany oraz taniny. Ten bogaty skład jest niezwykle skuteczny w wale z infekcjami dróg moczowych (obniża poziom bakterii Escherichia coli w moczu). Dzięki zawartości flawonoidów żurawina efektywnie zmniejsza także ryzyko chorób serca.

Dowiedź się więcej o żurawinie wielkoowocowej.

Sok z czarnego bzu

Kwiaty  dzikiego  bzu  zawieraj  olejki  eteryczne, śluzy, związki  wapnia,  potasu,  sodu,  glinu i żelaza, flawonoidy, garbniki. Owoce zawierają witaminy (A, B1, B2, C i J), antocyjany, olejki eteryczne, garbniki, kwasy organiczne. Czarny bez działa napotnie, moczopędnie, poprawia elastyczność naczyń krwionośnych. Silny efekt napotny wywołany jest pobudzeniem ośrodka regulującego wydzielanie potu i powoduje szybkie obniżanie podwyższonej temperatury.

Dowiedź się więcej o soku z czarnego bzu.

Sok z rokitnika

Rokitnik znany jako złoto Syberii w swoim składzie zawiera duże ilości flawonoidów, karotenoidów, witaminę E i C. Substancje czynne zawarte w owocach rokitnika wzmacniają wzrok, opóźniają procesy starzenia, zwiększają odporność organizmu,

Zawiera aż 10x więcej witaminy C niż pomarańcze!

Dowiedź się więcej o soku z rokitnika.

Sok z mangostanu

Mangostan z powodu swego niezwykłego smaku nazywany jest często Królową owoców. W jego cennym składzie znajdziemy wiele witamin, soli mineralnych, błonnik oraz najważniejszy: kwas elagowy. Mangostan jest także prawdziwą skarbnicą antyoksydantów, które hamują procesy starzenia się.

Dowiedź się więcej o soku z mangostanu.

Sok z jagody Goji

Jagody Goji to owoce o dużej wartości odżywczej, zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, witaminy: B1, B2, B6 oraz E. Ponadto 15% ich składu to proteiny! Goji są super żywnością jedyną w swoim rodzaju, która nie tylko wzmacnia organizm ale także zwiększa energię życiową, poprawiając tym samym komfort życia !

Dowiedź się więcej o soku z goji.

Sok noni

Noni to ponad 100 składników o działaniu odżywczym i pobudzającym siły witalne! Zawiera kompleksy enzymów, grupy witamin, aminokwasy, kwasy organiczne, a także składniki mineralne takie jak: sód, potas, żelazo, magnez i mangan. Noni jest wspaniałym preparatem działającym wszechstronnie.

Dowiedź się więcej o soku z noni.

Sok z owocu granatu

Znany już od starożytności owoc granatu, przeżywa obecnie swój wielki powrót, poparty niezbitymi dowodami. Jest nie tylko sposobem na zdrowe życie- chroni serce, naczynia krwionośne, prostatę, poprawia samopoczucie, odmładza, dodaje sił witalnych ale także wyśmienicie smakuje. Zawiera wiele cennych witamin, które przede wszystkim unieszkodliwiają wolne rodniki. Potwierdzają to wyniki różnych badań naukowych, a lista jego pozytywnych właściwości jest bardzo długa.

Dowiedź się więcej o soku z granatu.