Bio cukier kokosowy. Tropikalna alternatywa.

Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku naciętych pąków kwiatu palmy kokosowej. Jest to naturalna alternatywa dla cukrów dostępnych na rynku. W przeciwieństwie do innych cukrów staje się coraz modniejszy wśród orędowników zdrowego odżywiania.  W południowej części Azji od tysięcy lat stosuje się jego właściwości jako tradycyjny środek słodzący.

Cukier kokosowy jest źródłem wielu cennych substancji :

- 16 Aminokwasów
- Glutamina
, która wspiera procesy metaboliczne
- Witaminy
- Minerały
: potas, magnez, wapń, fosfor, cynk, żelazo, mangan
- około 79% sacharozy
 


Pąki palmy kokosowej


Cukier z palmy kokosowej dzięki swoim właściwością jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień.
Cukier kokosowy nadaje się również dla diabetyków ponieważ posiada bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35.

Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa uznaje cukier z kwiatu kokosa za jeden z najbardziej przyjaznych dla środowiska.

Cukier kokosowy jest idealny do wypieków, deserów, kawy oraz herbaty!