Olej kokosowy

Olej kokosowy to produkt wegański, wolny od cholesterolu i kwasów tłuszczowych trans. Nie tylko dostarcza mniej kalorii niż inne tłuszcze, ale także jest łatwo przyswajalny, bogaty w witaminy i minerały. Posiada bardzo szerokie zastosowanie w naszej codziennej kuchni. Doskonały do smażenia, pieczenia, duszenia oraz do smarowania pieczywa. Idealny do dań mięsnych, ryb, warzyw, naleśników.
Dowiedz się więcej o oleju kokosowym

Olej palmowy czerwony

Bio olej palmowy czerwony to produkt wysoce lekkostrawny, dobrze przyswajalny i hipoalergiczny. Nie zawiera glutenu ani alergenów. Niezwykle bogaty w witaminę E, znaną jako witamina młodości. Olej zawiera także 10krotnie więcej karotenoidów niż marchewka oraz niewiarygodnie wiele koenzymu Q10. Idealny do dań mięsnych, jajek oraz warzyw. Nadaje potrawie intensywny kolor oraz niepowtarzalny smak!

Dowiedź się więcej o czerwonym oleju palmowym.

Olej arganowy

Nie bez powodu przez wielu nazywany Złotem Maroka ten cenny olej to prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie omega 6 i omega 9 oraz witaminy E, znanej jako witamina młodości. Jest także świetnym dodatkiem do sałatek, pomidorów, pieczonych warzyw, a także jako dodatek do sosów i marynat do mięs!

Cudowny koncentrat natury, słońca i energii!

Dowiedź się więcej o oleju arganowym.

Olej z czarnego kminu (czarnuszki)

Cenny olej z czarnuszki ma wyjątkową wartość odżywczą oraz właściwości wzmacniające odporność. Jej nasiona to bogactwo substancji biologicznie czynnych– blisko 100 aktywnych składników. Najnowsze badania potwierdzają, że czarnuszka dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym jest idealnym rozwiązaniem dla alergików. Warto uwzględnić ją, jeśli nie w terapii, to przynajmniej jako przyprawę w swojej codziennej kuchni.

Dowiedź się więcej o oleju z czarnego kminu.

Olej z czosnkiem niedźwiedzim

Aromatyczny zwiastun wiosny! Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren rzepaku z liśćmi czosnku niedźwiedziego, który zawieraja bardzo dużo witaminy C oraz skutecznie pobudza apetyt. Olej z czosnkiem niedźwiedzim to wspaniały dodatek do sałatek, surówek, warzyw, marynat i serów. Wzbogaca smak sosów, dipów i zup.

Dowiedź się więcej o oleju z czosnkiem niedźwiedzim.

Olej konopny

Olej konopny to skarbnica witaminy K, która wykazuje działanie przeciwkrwotoczne oraz odpowiada za krzepliwość krwi. Ponadto, zaledwie jedna łyżeczka oleju konopnego zawiera 2,5g kwasów omega 3, 8g omega 6 oraz 2g omega 9, działające kompleksowo i idealnych proporcjach 1:3! Olej posiada przyjemny, orzechowy smak, dzięki czemu doskonale wzbogaca smak sałatek oraz surówek.

Dowiedź się więcej o oleju konopnym.